tumblr hit tracking tool

Näringsliv

Växande vårdtjänst på nätet

Av Mats Holmström 2013-11-05
I dagarna gick e-tjänsten 1177 samman med Vårdguiden. Därmed skapas den nya tjänsten 1177 Vårdguiden som blir Sveriges största tjänst för att vägleda till rätt hälso- och sjukvård, meddelar man.

Sammanslagningen innebär att det i dag beräknas vara omkring 200 000 personer som använder 1177 Vårdguiden på webb eller telefon en genomsnittlig tisdag.

Tidigare har det funnits flera ingångar till vårdens e-tjänster beroende på var i landet man befunnit sig. Nu blir det en gemensam webbplats och ett telefonnummer oavsett var i landet man bor.

– För invånarna blir det enklare, bättre och mer jämlikt. Enklare för att man bara behöver känna till en tjänst, 1177 Vårdguiden. Bättre, för att den gemensamma webbtjänsten får mer innehåll och fler funktioner. Det här är ett led i att skapa jämlik vård över hela landet och samtidigt göra det ännu lättare för medborgarna att snabbt komma i kontakt med vården och få kvalitetssäkrade råd, kommenterar Kim Nordlander, chef för 1177 Vårdguiden.

Fakta: 1177 Vårdguiden på nätet innehåller tusentals artiklar om sjukdomar och hälsa. Där finns även funktioner för att hitta vård och jämföra olika vårdgivare samt tjänster för att sluta röka bland mycket annat. Webbplatsen anpassar sig till besökarens geografiska hemvist.