tumblr hit tracking tool

Utrustning

Medinor blev Alere

Av Mats Holmström 2013-08-07
År 2011 köpte den globala koncernen Alere upp den norsk-skotska bioteknikkoncernen Axis-Shield där Medinors fyra nordiska säljbolag ingick. Den 1 januari 2013 var den nya kostymen äntligen färdig, med ett bredare sortiment och nya möjligheter som en positiv konsekvens av ägarbytet.

Alere i Sverige har i dag 27 medarbetare, och specialiserar sig kunder inom den svenska hälso- och sjukvården – produkterna finns på sjukhusens laboratorier, akutmottagningar, vårdavdelningar, ambulanser, i primärvården samt inom djursjukvården.

– Som Medinor var vi nischade främst mot primärvården och de klinisk kemiska sjukhuslaboratorierna och väldigt välkända inom det segmentet, säger försäljningschef Gunilla Gustafsson. Nu har vi ett betydligt bredare sortiment att erbjuda både befintliga och nya kunder.  Vi har tidigare startat en avdelning för medicinteknik och nu 2013 bildas en grupp för patientnära analysinstrument och tester inom akutsjukvård. Även vår tekniska service och supportfunktion har utökats. I övrigt är det ingenting i kundkontakten som kommer att förändras.

Detta breddade fokus innebär bland annat att Alere i dag kan erbjuda produkter inom medicinteknik, analysutrustning och tester för både human sjukvård och till veterinärkliniker och djursjukhus. Exempel på nya tester finns inom Aleres fokusområden för bl a kardiologi, infektions- och respiratoriska sjukdomar. Många av de övriga produkterna är välkända från Medinors produktsortiment.

Gunilla Gustafsson har själv arbetat 22 år i bolaget under tre olika ägare. Hon tycker att den senaste förändringen bara bådar gott. 

– Det var förstås mycket som skulle sjösättas innan vi kunde byta kostym fullt ut, men nu är alla bitarna på plats. Nu kan vi göra oss ännu mer kända inom områden där vi tidigare inte varit så starka. Vi har fler produkter, fler anställda och kan erbjuda en utökad service till våra kunder. I sortimentet har vi glädje av Aleres och Medinors olika inriktningar, och jag är övertygad att det här kommer att bli positivt för våra kunder.