tumblr hit tracking tool

Utrustning

Fokus på digital hälsa

Av Mats Holmström 2014-08-19
Den 25 augusti öppnar Digital Health Days på Stockholmsmässan. En tvådagars konferens med fokus på hur landvinningar inom IT kan förbättra framtidens vård och omsorg.

En app som påminner när det är dags att borsta tänderna, släppa ut katten eller hämta posten. Ett digitalt minnespussel som man kan lösa tillsammans med familjen, även om de befinner sig på andra sidan stan. Ett system av sensorer som gör det möjligt att upptäcka om någon ramlat och blivit liggande på golvet.

Det är tre av de nya uppfinningar som presenteras på Digital Health Days i nästa vecka. Just de här tre är alla inriktade på att göra det möjligt för dementa att bo hemma längre, men på konferensen finns även programpunkter som fokuserar på läkemedelsutveckling, robotar i sjukvården, patientinteraktion och mycket annat.

– Nu börjar alla bitar falla på plats och vi ser verkligen fram emot att öppna på måndag, berättar Nima Jokilaakso på Stockholmsmässan som är projektledare för Digital Health Days.

Flera hundra deltagare har redan anmält sig för att lyssna på talare från världen över, bland andra Paul Grundy från IBM och "e-patienten" Dave deBronkart. Ett antal företag kommer att hålla presentationer – allt från små start-ups till mer väletablerade bolag - och det blir också ett antal workshops om framtiden inom digital hälsa.

– Det känns jätteroligt att vi fått ihop en så tung talarlista i år. Stockholm har en stark ställning i gränssnittet mellan hälsovård och IT, och att vi nu håller Digital Health Days här för andra gången stärker den positionen ytterligare, säger Nima Jokilaakso.